BENVINGUTS!

Benvingudes i benvinguts al blog del Capità Carpeta Vermella. Aquest blog és el resultat de les experiències i de l'investigació viscudes per un grup d'estudiants de Magisteri d'Educació Especial de la URV de Tarragona (única i legítima capital del Camp de Tarragona). En aquest espai trobareu articles, notícies, crítiques, denúncies i recursos adreçats als professionals en particular i al món en general.

Aquest blog volem que sigui una porta oberta a qualsevol tipus d'aportació i que serveixi com a eina de difusió de tot el que envolta a l'educació especial i a la discapacitat.


miércoles, 17 de marzo de 2010

Implant coclear

QUÈ ÉS?

L'implant coclear és un aparell electrònic que es col·loca a l'oïda interna durant una cirurgia, dissenyat per a ajudar a pacients amb sordera neurosensorial severa a profunda, que obtenen molt poc o cap benefici dels audiòfons convencionals. Els pacients poden detectar sons del medi ambient, la majoria pot entendre el llenguatge sense l'ajuda de lectura de llavis i alguns podran utilitzar el telèfon.

Consta de dues parts principals: una interna que és l'implant coclear i un externa que és un processador del llenguatge.



QUÈ HEM D'ESPERAR DE L'IMPLANT COCLEAR?

Pacients que van néixer sords i són implantats a edat primerenca desenvolupen un llenguatge similar als seus companys de classe, així mateix nens i adults que ja tenien audició i després la perden responen molt bé amb l'implant coclear. El temps transcorregut entre la pèrdua de l'audició i el dia que reben l'implant coclear és un dels factors més importants que determinen el major o menor èxit amb l'implant.

Notícia interessant sobre l'implant coclear:

Beijing ofereix un concert per a nens amb dificultats d'audició Divendres, 05 de Març de 2010
El Gran Teatre Nacional en Beijing ha celebrat un concert dedicat als nens amb problemes d'audició, per a commemorar el desè Dia Nacional de la Cura de les Oïdes. Les melodies van fluir a la sala de concerts, repleta d'un públic que pateix dificultats d'audició. Tres nens amb implants coclears van pujar a l'escenari per a comunicar-se amb els músics. Amb l'ajuda de l'implant, els nens podien escoltar les melodies. Un nen afirma que el so és com el plor d'un gall dindi.

Entre bastidors, Wu Shangze, de 7 anys d'edat i que també té un implant coclear, va cantar part de la seva cançó favorita i va comentar que el seu somni és ser pintor quan sigui major. Els músics esperen que el concert estimuli la confiança dels nens amb dificultats d'audició. Amb la tecnologia mèdica moderna, escoltar música ja no és un somni impossible.



http://www.cctv.com/espanol/20100305/101260.shtml

En aquest enllaç podeu veure el vídeo de la notícia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario