BENVINGUTS!

Benvingudes i benvinguts al blog del Capità Carpeta Vermella. Aquest blog és el resultat de les experiències i de l'investigació viscudes per un grup d'estudiants de Magisteri d'Educació Especial de la URV de Tarragona (única i legítima capital del Camp de Tarragona). En aquest espai trobareu articles, notícies, crítiques, denúncies i recursos adreçats als professionals en particular i al món en general.

Aquest blog volem que sigui una porta oberta a qualsevol tipus d'aportació i que serveixi com a eina de difusió de tot el que envolta a l'educació especial i a la discapacitat.


miércoles, 17 de marzo de 2010

Veiem amb el cervell, no amb els ulls!


Sistema de visió artificial per a invidents per a veure utilitzant la llengua:

Un nou dispositiu permet veure als invidents utilitzant les terminacions nervioses de la superfície de la llengua. Les imatges d'una càmera són enviades a una matriu d'elèctrodes que es col·loca sobre la llengua permetent, després de cert entrenament, veure a una persona cega. BrainPort substituïx els dos milions de nervis òptics d'un ull per una matriu quadrada de 400 elèctrodes que es col·loca sobre la llengua.
Cada elèctrode genera un pols elèctric corresponent a un terme mitjà de certs píxels en la imatge d'una càmera, sent el blanc un pols elèctric fort i el negre l'absència de pols elèctric.

"Tan fàcil com aprendre a muntar amb bicicleta."

Els estudis indiquen que uns 15 minuts d'entrenament són suficients perquè una persona invident obtingui informació espacial del seu entorn que li permeti moure's i evitar obstacles. Després d'una setmana, la majoria dels subjectes aprenen a trobar portes i botons d'ascensors, a llegir lletres i nombres, i agafar gots o forquilles col·locades en una taula.
BrainPort és un sistema de visió per a invidents no invasiu que es va sotmetre a avaluació pel govern americà (O.S. Food and Drug Administration.

Aquí us deixem un impressionant video sobre el seu funcionament.

http://www.youtube.com/watch?v=xNkw28fz9u0&feature=player_embedded#


Actualment aquest dispositiu s'està utilitzant en soldats que després de la guerra d'Irak han patit discapacitats visuals com és l'exemple de la notícia que us deixem a continuació i la que ens va fer investigar sobre aquest interessant i sorprenent dispositiu.

http://www.antena3noticias.com/PortalA3N/ciencia-y-tecnologia/invidente-logra-ver-gracias-unos-electrodos-lengua/10199393

1 comentario:

Míryam dijo...

Realment impressionant! Gràcies per descobrir-nos-ho.
Aprofito per felicitar-vos pel blog, seguiu així!

Míryam
(2n EE)

Publicar un comentario