BENVINGUTS!

Benvingudes i benvinguts al blog del Capità Carpeta Vermella. Aquest blog és el resultat de les experiències i de l'investigació viscudes per un grup d'estudiants de Magisteri d'Educació Especial de la URV de Tarragona (única i legítima capital del Camp de Tarragona). En aquest espai trobareu articles, notícies, crítiques, denúncies i recursos adreçats als professionals en particular i al món en general.

Aquest blog volem que sigui una porta oberta a qualsevol tipus d'aportació i que serveixi com a eina de difusió de tot el que envolta a l'educació especial i a la discapacitat.


miércoles, 5 de mayo de 2010

"Capacidades visibles, tecnologias invisibles" (Document amb perifèrics i software per persones discapacitades)



Hola de nou!

A continuació us presentem un document on es mostra una gran quantitat d'avenços per a la inclusió de nens i nenes amb deficiències motòriques mitjançant les noves tecnologies. El document es diu: "CAPACIDADES VISIBLES, TECNOLOGIAS INVISIBLES" presentat per Rafael Sánchez Montoya.

Les TIC poden ser un element d'unió, comunicació i innovació en la mesura que es situen dintre del paradigma emergent de la Intel·ligència Ambiental (ubiqüitat, transparència i adaptabilitat). Amb l'ajuda de casos pràctics es mostra en aquest document que per a millorar la comunicació i les competències curriculars dels alumnes amb necessitats educatives específiques és necessari un andamiatge de recursos: programari, perifèrics i metodologia adequada i el treball cooperatiu de famílies, professors i els serveis de suport (assessors, mèdics, informàtics, etc).

Per a finalitzar, aquest document ens ofereix una prometedora investigació sobre els nous perifèrics d'accés a les TIC basats en la substitució sensorial que s'espera suposin un canvi important en la interacció alumnes - TIC.

Molt interessant!

http://portal.perueduca.edu.pe/basicaespecial/xtras/ponencia1_seminario.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario