BENVINGUTS!

Benvingudes i benvinguts al blog del Capità Carpeta Vermella. Aquest blog és el resultat de les experiències i de l'investigació viscudes per un grup d'estudiants de Magisteri d'Educació Especial de la URV de Tarragona (única i legítima capital del Camp de Tarragona). En aquest espai trobareu articles, notícies, crítiques, denúncies i recursos adreçats als professionals en particular i al món en general.

Aquest blog volem que sigui una porta oberta a qualsevol tipus d'aportació i que serveixi com a eina de difusió de tot el que envolta a l'educació especial i a la discapacitat.


sábado, 15 de mayo de 2010

Entrevista a Gemma Vedriel (pedagoga)

Bona tarda!

Volem compartir amb tots vosaltres l'entrevista que vam realitzar a la Sra. Gemma Vedriel, llicenciada en Pedagogia i amb una gran experiència en la docència amb nens amb deficiències visuals i motòriques. Actualment està impartint classes a la Universitat Rovira i Virgili i paralelament desenvolupa les seves tasques com a docent-investigadora.

[...]

Dins del món de les noves tecnologies quins software, programes i recursos informàtics destaques en l'educació d'alumnes amb discapacitats per la seva funcionalitat i l'ús que en fas?

Si us sembla bé començaré amb alguns dels programes per a deficients auditius que jo he utilitzat, alguns d'ells poden ser el Signe v5, és un editor de llenguatge signat que permet crear textos en llenguatge escrit i traduir-lo a llenguatge gràfic o de signes amb dibuixos i vídeos. També he treballat amb el CREDA 1000 que és una eina molt útil per als logopedes en la difícil tasca de seleccionar materials informàtics adequats a l’alumnat. També el programa Mira què dic també és força interessant.
Per a deficients visuals és essencial els materials tiflotècnics que s'obtenen a través de la ONCE i són específics per a nens cecs o ambliops.
Per a deficients motors treballo molt amb el Boardmaker que és un editor de taulers per facilitar la comunicació alternativa i l'aprenentatge d'aquesta. És molt útil perquè et permet utilitzar diferents tamanys de símbols pictogràfics, té una gran llibreria de símbols ( uns 3000) tots agrupats en categories de SPC. També el SAW que és un emulador de teclat.
Altres recursos que he utilitzat són el Dialscan o l'ORAC que és un comunicador.

Creus que amb l'us d'aquests programes i les NNTT s'obtenen beneficis que no obtindriem sense ells?

És evident, les NNTT són una eina fonamental en l'educació però potser més encara en els nens amb N.E.E. per exemple conec molts casos de nens amb paràlisi cerebral que amb perifèrics adaptats i programes informàtics han pogut comunicar-se , imagina't la importància! a més a més en casos menys greus l'accés al coneixement és molt més motivador i innovador.

Existeixen subvencions per a poder obtindre els materials específics?

Sí, l'ICASS que depén de la Seguretat Social en dóna i conec casos de centres privats que també reben subvencions d'empreses privades. Normalment tots els nens que necessiten materials adaptats com per exemple perifèrics per a que podin utilitzar l'ordinador reben la subvenció.

[...]

Gràcies Gemma!

1 comentario:

chiqui dijo...

Gràcies a vosaltres per crear un blog tant interessant i sensibilitzador.
Una abraçada,
Gemma

Publicar un comentario