BENVINGUTS!

Benvingudes i benvinguts al blog del Capità Carpeta Vermella. Aquest blog és el resultat de les experiències i de l'investigació viscudes per un grup d'estudiants de Magisteri d'Educació Especial de la URV de Tarragona (única i legítima capital del Camp de Tarragona). En aquest espai trobareu articles, notícies, crítiques, denúncies i recursos adreçats als professionals en particular i al món en general.

Aquest blog volem que sigui una porta oberta a qualsevol tipus d'aportació i que serveixi com a eina de difusió de tot el que envolta a l'educació especial i a la discapacitat.


jueves, 4 de marzo de 2010

LA DACTILOLOGIA





La dactilologia consisteix en lletrejar les lletres del alfabet amb les mans a l'aire. Cada lletra del alfabet ve representada per una posició de la mà i dels dits. Les persones sordes no utilitzen normalment la dactilologia com a mètode habitual de comunicació però, sí és utilitzada en combinació amb el llenguatge de signes o el bimodal, per aquelles paraules o noms propis que no tenen un signe que els identifiqui.

Les primeres referències històriques sobre l'ús de la dactilologia les trobem als escrits de Ponce de León i Juan Pablo Bonet.
Quan la dactilologia s'usa sistemàticament amb la parla dóna lloc al mètode Rochester i el Neooralime.
L'adquisició de la dactilologia resulta dificultosa pels nens ja que requereix d'una coordinació motora superior a la que necessita pel llenguatge de signes. A més la percepció i separació de paraules necessita d'una gran discriminació i del domini de la gramàtica de la llengua oral.


ALFABET DACTILOLÒGIC


No hay comentarios:

Publicar un comentario