BENVINGUTS!

Benvingudes i benvinguts al blog del Capità Carpeta Vermella. Aquest blog és el resultat de les experiències i de l'investigació viscudes per un grup d'estudiants de Magisteri d'Educació Especial de la URV de Tarragona (única i legítima capital del Camp de Tarragona). En aquest espai trobareu articles, notícies, crítiques, denúncies i recursos adreçats als professionals en particular i al món en general.

Aquest blog volem que sigui una porta oberta a qualsevol tipus d'aportació i que serveixi com a eina de difusió de tot el que envolta a l'educació especial i a la discapacitat.


viernes, 12 de marzo de 2010

"Ray"


Seguint amb el costum de cada divendres, aquí va un altra proposta per aquest finde...

“Ray” és la pel·lícula que narra la biografia del gran Ray Charles. Aquesta pel·lícula es va estrenar l’any 2004 i el seu director és Taylor Hackford. Alguns dels seus protagonistes són Jamie Foxx, Kerry Washington o Clifton Powell. El film va aconseguir molt bona crítica, a més de dos Oscars i un Globus d’Or.

Ray Charles Robinson (1930-2004), va ser un músic de Jazz que va néixer a l’estat de Georgia, als Estats Units.

Va publicar gairebé cinquanta àlbums i va ser reconegut amb 17 Grammy, entre els quals destaquen els de “millor àlbum”, “millor grabació R&B” o “millor veu masculina”.

Tot i que arran de la seva discapacitat visual, que va patir des dels set anys li van sorgir molts problemes o dificultats, en Ray va aconseguir una cosa que desitjava molt però que molts pocs creien possible, i encara menys, als 40 o 50, i és que en Ray va triomfar com molts pocs en el món de la música tot i ser deficient visual.

Així, la seva DV no li va impedir arribar tant lluny com ho va fer en el món de la música i en aquest sentit, aquesta pel·lícula, per tractar-se d’una biografia, podria ser un exemple per a les persones que pateixen una deficiència, i no només visual ja que amb molt esforç i treball, en Ray va aconseguir que la seva deficiència no fos un aspecte important en la seva trajectòria.

Es tracta d’una pel·lícula força entretinguda i encara més si us agrada el jazz, el soul, el rythm & blues, el gospel i fins i tot el country que, com ja hem comentat, podria ser un exemple d’esforç i superació personal de les dificultats.



http://www.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I (Una canço per recordar a un gran mestre de la música)

http://www.youtube.com/watch?v=w8lAgwrxndk (Trailer)

No hay comentarios:

Publicar un comentario