BENVINGUTS!

Benvingudes i benvinguts al blog del Capità Carpeta Vermella. Aquest blog és el resultat de les experiències i de l'investigació viscudes per un grup d'estudiants de Magisteri d'Educació Especial de la URV de Tarragona (única i legítima capital del Camp de Tarragona). En aquest espai trobareu articles, notícies, crítiques, denúncies i recursos adreçats als professionals en particular i al món en general.

Aquest blog volem que sigui una porta oberta a qualsevol tipus d'aportació i que serveixi com a eina de difusió de tot el que envolta a l'educació especial i a la discapacitat.


viernes, 19 de marzo de 2010

Sola en la foscor (Wait until dark)


Per fi és divendres i aquí presentem una proposta per passar una bona estona, Sola en la foscor és una pel•lícula d'intriga, per tant sortim del marc educatiu, però la presentem aquí perquè considerem que és una obra mestra oblidada del cinema clàssic.
Dirigida al 1967 per Terence Young i protagonitzada per Audrey Hepburn és un portentós film ben conformat, una mica estressant i intranquil.lizant que des d'un primer moment ja mostra les seves principals bases, deixant la presentació de personatges en un espai reduït però concís (el pis de la protagonista) i donant lloc a uns primers minuts veritablement trepidants, on els diàlegs i situacions no donen treva a l'espectador en cap instant, fent del seu brillant trama la millor arma que podem trobar en aquesta proposta. I esque, d'un treball que podria semblar poc més que simple, es treu un suc impressionant, tenint com base un guió ferm i aprofitat al màxim, satisfent totes les aspiracions que pogués contenir, fent de la pel•lícula una mica més que una mera intriga barata i aportant veritables bases per a aconseguir mantenir enganxat al respectable durant tot el transcurs i perquè el desenvolupament pugui resultar tan factible com sorprenent. Tot la resta, corre a càrrec de la nostra venerada Audrey Hepburn, que realitza una de les millors interpretacions que servidor hagi pogut veure per part d'una actriu en pantalla, matissant el seu personatge notablement (una noia cega) i assolint que el públic arribi a estar pendent de qualsevol cosa que pugui succeir-li a la protagonista.

Resumint, creiem que és un fascinant drama en el qual la força bruta s'enfronta a la intel·ligència, la perspicàcia i l'habilitat d'una persona amb discapacitat visual.

La trobareu per parts a youtube començant per aquest enllaç:

No hay comentarios:

Publicar un comentario