BENVINGUTS!

Benvingudes i benvinguts al blog del Capità Carpeta Vermella. Aquest blog és el resultat de les experiències i de l'investigació viscudes per un grup d'estudiants de Magisteri d'Educació Especial de la URV de Tarragona (única i legítima capital del Camp de Tarragona). En aquest espai trobareu articles, notícies, crítiques, denúncies i recursos adreçats als professionals en particular i al món en general.

Aquest blog volem que sigui una porta oberta a qualsevol tipus d'aportació i que serveixi com a eina de difusió de tot el que envolta a l'educació especial i a la discapacitat.


martes, 13 de abril de 2010

JCLIC

Després de l'aturada per vacances tornem a l'activtat bloggera... Per fer-ho, avui parlarem de l'aplicatiu JCLIC.

El Clic està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que permeten crear diversos tipus d'activitats educatives multimèdia.

Actualment hi ha més de 1200 projectes referents a les àrees de Llengües, Matemàtiques, Ciències Socials, Ciències Experimentals, Música, Visual i Plàstica, Educació Física i Tecnologia destinats a alumnes d’Educació Infantil, Educació Primària, Educació Secundària i Batxillerat. A més, el JClic presenta activitats en llengua Catalana, llengua Castellana, llengua Anglesa, Xinès, Basc, Italià, Grec, o araucà, entre altres.

Donat que el JClic el van creant i ampliant els mateixos mestres, professors o educadors, l’aplicació compta amb l’apartat “Comunitat”, un espai per al diàleg, la comunicació, l'intercanvi i la cooperació entre desenvolupadors, autors de materials, educadors i altres persones i institucions intressades en el projecte. També conté una relació d'enllaços a altres webs relacionades amb el Clic.

A més, hi podem trobar cursos, eines lliures i shareware per aprendre a crear, editar o distribuir activitats educatives amb el JClic i aprofitar totes les seves possibilitats.

La pàgina web de Margarita Fortuny recull molts dels JClic destinats a l’atenció a la diversitat més interessants. Alguns són aquests:

- Projecte “Quídam” d’estructuració del llenguatge

- JClic de logopedes: Es tracta d’un JClic destinat a MEE i a logopedes i es basa en la pràctica fonètica.

- JClic dels pronoms personals: També destinat a MEE i logopedes

- JClic Dibuixos amagats (seriacions i taules de multiplicar): Aquest projecte ha estat pensat en principi per a un alumne concret de 1r amb dificultats en la seriació del 0 al 20, de 1 en 1 i de 2 en 2. També destinat a alumnes extracomunitaris d'incorporació tardana, per aprendre la numeració bàsica.
A la taula de l'1, les trampes són grafies similars als números a seleccionar, ja siguin números o lletres.
Les taules difícils del 5 i del 10, així com la sèrie difícil del 10-20, tenen trampes especialment indicades per a problemes d'orientació espacial o trets dislèxics.

D’altra banda, a la biblioteca de la “zonaclic”, podeu escollir les activitats adaptades al nivell que necessitin els alumnes, presentin o no nee ja que la base del JClic és precisament el poder escollir diferents activitats en relació a les necessitats que puguin presentar tots els alumnes.

Esperem que aquesta informació us sigui d'ajuda i us animi a utilitzar aquesta aplicació!

No hay comentarios:

Publicar un comentario