BENVINGUTS!

Benvingudes i benvinguts al blog del Capità Carpeta Vermella. Aquest blog és el resultat de les experiències i de l'investigació viscudes per un grup d'estudiants de Magisteri d'Educació Especial de la URV de Tarragona (única i legítima capital del Camp de Tarragona). En aquest espai trobareu articles, notícies, crítiques, denúncies i recursos adreçats als professionals en particular i al món en general.

Aquest blog volem que sigui una porta oberta a qualsevol tipus d'aportació i que serveixi com a eina de difusió de tot el que envolta a l'educació especial i a la discapacitat.


miércoles, 28 de abril de 2010

La Pissarra Digital Interactiva (PDI)


Avui us parlarem una mica sobre la PDI (Pissarra Digital Interactiva).
Sabeu què és una PDI? Segur que sí! Una PDI és sistema tecnològic, generalment format per un ordinador, un projector i un dispositiu de control de punter, que permet projectar en una superfície interactiva continguts digitals en un format idoni per a lavisualització en grup. Es pot interactuar directament sobre la superfície de projecció i fer-hi anotacions, incloure-hi moviment, música, presentacions, etc.

La Pissarra Digital Interactiva és l’evolució de la Pissarra Digital. La gran diferència entre una i altra és que la PDI ens permet actuar directament sobre la imatge projectada (inclús amb els dits si és una PDI tàctil) mentre que l’altra només podem actuar mitjançant el teclat, ratolí i demés perifèrics del PC. Per entendre’ns la Pissarra Digital seria un PC connectat a un canó projector amb les possibilitats i limitacions que això ens ofereix... i que coneixem bé ja que és el que trobem a la majoria de les aules de la nostra facultat (de fet a totes menys a una).

Però anem a aprofundir una mica més en la PDI que és el que realment ens interessa!
Aquesta eina ens permet un ventall de possibilitat immens que, si sabem aprofitar i emprar racionalment, aportarà una nova dimensió a les nostres classes magistrals. Per exemple ens permet una triple interacció: el mestre des del PC, un alumne des de la PDI i la resta de la classe des dels seus llocs; ens permet buscar, manipular i mostrar imatges a internet, podem obrir documents que tinguem en qualsevol format (sempre i quan disposem del programa per obrir-los) i treballar sobre ells: fer-hi anotacions, remarcar aspectes importants, etc.

Aquí us deixem un vídeo en el què podreu veure una mica tot això que us hem explicat!



Ara bé, cal fer-ne un ús racional, com dèiem més amunt, i no caure en la temptació de carregar totes les nostres fitxes, presentacions, exercicis, etc. d’infinits moviments, sons i coloraines! De vegades és fàcil que, amb la millor de les intencions, sobrecarreguem massa una presentació i els nostres alumnes enlloc de motivar-se acabin perduts en el bombardeig d’estímuls multisensorials!! ; )

Esperem haver aportat una mica de llum en l’obscur concepte de la PDI i us recordem que aquest blogg també permet certa interacció mitjançant els comentaris que ens vulgueu deixar!

1 comentario:

Saiko dijo...

Hola, nois!

Realment, és un article interessant. La PDI és un aparell bastant bo. Senyal de que la tecnologia fa els seus avenços, cada cop més seguits.

Sóc estudiant de la UAB i ja he tingut el plaer de veure com funcionen aquestes pissarres, tot i que costa una mica d'habituar-se. Els meus professors es barallen moltes vegades perquè la PDI marca coses que no volen i després els hi costa esborrar. Bé, aquí també hi jugarà l'habilitat dels professors jajajaja.

Publicar un comentario