BENVINGUTS!

Benvingudes i benvinguts al blog del Capità Carpeta Vermella. Aquest blog és el resultat de les experiències i de l'investigació viscudes per un grup d'estudiants de Magisteri d'Educació Especial de la URV de Tarragona (única i legítima capital del Camp de Tarragona). En aquest espai trobareu articles, notícies, crítiques, denúncies i recursos adreçats als professionals en particular i al món en general.

Aquest blog volem que sigui una porta oberta a qualsevol tipus d'aportació i que serveixi com a eina de difusió de tot el que envolta a l'educació especial i a la discapacitat.


viernes, 30 de abril de 2010

PROGRAMARI PER A DEFICIENTS AUDITIUS

GLOBUS 3

És software pensat per persones amb deficiència auditiva per tal que vegin que han emes un so. Si el micròfon detecta sons, el programa respon de moltes maneres diferents segons l’opció del menú que hàgim escollit: formes, colors, jocs....
Quan parlem davant del micròfon, Globus dibuixa cercles, gràfiques, etc, en funció de que el so sigui més fort o més dèbil.

Globus té un conjunt d’exercicis que poden utilitzar-se amb pacients que tenen trastorns d’audició, del llenguatge i també de la parla però prioritàriament està dedicat a alumnes amb deficiència auditiva.
És també útil per persones que vulguin modificar la seva inflexió, pronunciació i qualitat vocal. A més, hi ha la possibilitat d’adaptar-lo a persones amb deficiència motòrica o visual.

Hi ha diferents exercicis que fomenten la producció de sons i fonemes, per exemple, Globus, Grisos, Arc iris o Atractor però el seu funcionament és el mateix: quan es detecta un so per sobre del llindar d’intensitat, es dibuixen contínuament a la pantalla globus, o cercles, o gràfiques, (segons l’opció que s’esculli) que estimulen la parla del pacient i serveixen com a retroalimentació visual del so produït.

També hi ha exercicis que treballen els aspectes fonètics de modulació de la parla: D’intensitat-Duració, de Freqüència, Espectroscopi-Oscilioscopi i Fonograma.

Per acabar, també podem trobar exercicis de fonologia per fomentar la producció de fonemes com són Fonemes i Comparació de patrons.

Podeu trobar molta més informació sobre aquest software aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario